Αρχική Ναυτική Εκπαίδευση Ειδικά τμήματα Πλοιάρχων – Μηχανικών – Κυβερνητών – Ηλεκτρολόγων στις Α.Ε.Ν

Ειδικά τμήματα Πλοιάρχων – Μηχανικών – Κυβερνητών – Ηλεκτρολόγων στις Α.Ε.Ν

Νέα προγράμματα σπουδών με το καινούριο Ακαδημαϊκό έτος προτίθεται να τρέξει το υπουργείο Ναυτιλίας σε όλες τις Α.Ε.Ν. Έτοιμος να κατατεθεί είναι ο κανονισμός σπουδών των ειδικών τμημάτων.Σύμφωνα με παλαιότερο μας άρθρο κατά την ψήφιση του νόμο για εισακτέους στην ΑΕΝ από τμήματα ΤΕΙ/ΑΕΙ, καθώς και λειτουργίες ειδικών σχολείων για Πλοιάρχους – Μηχανικούς – Κυβερνήτες – Ηλεκτρολόγους. Ειδικότερα:
Στις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού θα λειτουργούν ειδικά τμήματα Πλοιάρχων Γ΄ Τάξης και Κυβερνητών Β΄ ή Γ΄ Τάξης, Μηχανικών Γ΄Τάξης και Ηλεκτρολόγων Ε.Ν. Το ειδικό τμήμα Πλοιάρχων Γ΄ Τάξης Ε.Ν. και Κυβερνητών Β΄ή Γ΄Τάξης θα λειτουργεί στις Σχολές Πλοιάρχων. Το εδικό τμήμα Μηχανικών Γ΄ Τάξης και Ηλεκτρολόγων Ε.Ν. θα λειτουργεί στη Σχολή Μηχανικών.
Η εκπαίδευση των σπουδαστών που παρακολουθούν τελεί υπό την άμεση διοίκηση και εποπτεία του Διοικητή ΑΕΝ.
Υπεύθυνοι για την εκπαίδευση είναι οι Διευθυντές των Σχολών Πλοιάρχων και Μηχανικών αντίστοιχα.
Η εκπαίδευση στο ειδικό τμήμα περιλαμβάνει θεωρητική και πρακτική διδασκαλία που γίνεται σύμφωνα με τα εβδομαδιαία και αναλυτικά προγράμματα.
– Το ακαδημαϊκό έτος αρχίζει την 1η Σεπτεμβρίου κάθε έτους και λήγει την 31η Αυγούστου του επόμενου έτους.
Το βάρος και η ευθύνη των προγραμμάτων βάση του κανονισμού σπουδών βαραίνει της εκάστοτε ΑΕΝ. Το πρόβλημα που θα υπάρξει είναι κατά την οργάνωση και τη λειτουργία των σχολείων, χωρίς προσωπικό, χωρίς γραμματεία πως θα ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις των ειδικών σχολείων; Η συμφόρηση στις ΑΕΝ είναι κάτι το αναμενόμενο με αποτέλεσμα ο ναυτικός να την πληρώσει για ακόμη μία φορά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here