Αρχική Ναυτική Εκπαίδευση Distance Learning Εκπαίδευση για Ναυτικούς και όχι μόνο

Distance Learning Εκπαίδευση για Ναυτικούς και όχι μόνο

Distance Learning

Distance Learning Το θέμα της μετεκπαίδευσης των ναυτικών και η απόκτηση εφοδίων σε θέματα ευρύτερου ναυτιλιακού περιεχομένου είναι ένα ζήτημα που αφορά τους περισσότερους απόφοιτους των ΑΕΝ. Με την ανάπτυξη της τεχνολογίας το μόνο εύκολο πλέον είναι να μπορεί ο ναυτικός μέσω του διαδικτύου να αποκτήσει επιπλέον γνώσεις καθώς και πιστοποιήσεις μέσω του e-learning.

Το ζήτημα κατάρτισης αποτελεί για τον ναυτικό μια δύσκολη υπόθεση γιατί λόγω της φύσης της εργασίας του δεν μπορεί να βρίσκεται για κοντά στα κέντρα εκπαίδευσης. Σήμερα που οι νέες τεχνολογίες έχουν μπει για τα καλά στη ζωή μας βλέπουμε ότι σιγά σιγά αρχίζουν να εφαρμόζονται πάνω στην ναυτική εκπαίδευση.

Σήμερα θέλουμε να κάνουμε μια μικρή παρουσίαση κάποιων προγραμμάτων εκπαίδευσης από απόσταση τα οποία παρέχονται υπό την αιγίδα δημόσιων ιδρυμάτων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης της χώρας μας. Η θεματολογία και το περιεχόμενο τους ποικίλει και
απευθύνονται σε όλους όσους θέλουν να αποκτήσουν γνώσεις και δεξιότητες πάνω σε επιμέρους θέματα της ναυτιλιακής βιομηχανίας.

Το πρώτο από αυτά είναι το πανεπιστήμιο Αιγαίου το οποίο μέσω της δικής του πλατφόρμας παρέχει επιμορφωτικά προγράμματα με έμφαση στην Ασφάλεια και την Πράσινη Τεχνολογία στη Ναυτιλία.

Aegean

Μια άλλη πλατφόρμα που παρέχει εκπαίδευση εξ αποστάσεως είναι αυτή του Πανεπιστημίου Πειραιώς. Το ΠΠ δίνει έμφαση στα Οικονομικά της Ναυτιλίας και τις Ναυτασφαλίσεις παρέχοντας αντίστοιχα προγράμματα.

Piraeus

Τέλος υπάρχει το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών το οποίο έχει μέχρι στιγμής και τον μεγαλύτερο αριθμό προσφερόμενων προγραμμάτων πάνω σε ναυτιλιακά αντικείμενα. Αυτά έχουν να κάνουν με Ναυλώσεις, Οικονομικά και Μεταφορές.

Athens

Τα παραπάνω προγράμματα προϋποθέτουν την καταβολή διδάκτρων καθώς και την δυνατότητα χρήσης Η/Υ και διαδικτύου από τον ενδιαφερόμενο. Αξίζει να αναφερθεί ότι τα περισσότερα από αυτό τα προγράμματα «πιστώνουν» σε αυτόν που θα τα παρακολουθήσει επιτυχώς Πιστωτικές Μονάδες Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ECVET) τις οποίες μπορεί να «μεταφέρει» προς αναγνώριση από εκπαιδευτικούς ή/και επαγγελματικούς φορείς της Ευρώπης. Αξίζει όλοι οι ναυτικοί να μπορέσουν να πάρουν μέρος σε τέτοιου είδους προγράμματα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here