Αρχική Ναυτιλιακά νέα Δηλώσεις Προέδρου ΕΕΕ κ Θ. Bενιάμη, “Μας Ανησυχεί ο Εμπορικός Πόλεμος”

Δηλώσεις Προέδρου ΕΕΕ κ Θ. Bενιάμη, “Μας Ανησυχεί ο Εμπορικός Πόλεμος”

Την έντονη ανησυχία της διεθνούς ναυτιλίας για την επιβολή δασμών από τις ΗΠΑ εξέφρασε ο πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών κ. Θεόδωρος Βενιάμης σχολιάζοντας τον εμπορικό πόλεμο που βρίσκεται σε εξέλιξη.
Την έντονη ανησυχία της διεθνούς ναυτιλίας για την επιβολή δασμών από τις ΗΠΑ εξέφρασε ο πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών κ. Θεόδωρος Βενιάμης σχολιάζοντας τον εμπορικό πόλεμο που βρίσκεται σε εξέλιξη.
Η ναυτιλία τόνισε τάσσεται κατά των πολιτικών προστατευτισμού οι οποίες υπονομεύουν το ελεύθερο εμπόριο και επηρεάζουν αρνητικά τον κλάδο.

Μιλώντας σήμερα Τετάρτη 14 Μαρτίου, στο ναυτιλιακό συνέδριο The Global Impact of Shipping που διοργανώνει το TheSeanation στο ίδρυμα Ευγενίδου, ο πρόεδρος της ΕΕΕ αναφέρθηκε και στις προσπάθειες των Ελλήνων εφοπλιστών για να διατηρήσουν την πρωτοκαθεδρία στην παγκόσμια ναυτιλία.

Επίσης υπογράμμισε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση εφόσον θέλει μια ανταγωνιστική ναυτιλία θα πρέπει να σχεδιάζει πολιτικές που θα λαμβάνουν υπόψη τον διεθνή ανταγωνισμό. Επιπλέον προέτρεψε την ΕΕ να διδαχθεί από το πως στηρίζει την ελληνική ναυτιλία η χώρα μας και υπογράμμισε ότι στην Ελλάδα η ναυτιλία είναι αποδεκτή ως εθνικό κεφάλαιο από τις πολιτικές δυνάμεις.

Τις εργασίες του συνεδρίου άνοιξε ο Λεωνίδας Δημητριάδης Ευγενίδης, πρόεδρος του Ιδρύματος Ευγενίδου,  ο οποίος αναφέρθηκε ιδιαίτερα στην ναυτική εκπαίδευση χαρακτηρίζοντας θετικό το μέτρο που εξαγγέλθηκε και δίνει τη δυνατότητα σε πτυχιούχους των ΕΠΑΛ με σωστή κατάρτιση να αποκτήσουν πιο δυναμική παρουσία στα πλοία.

Από την πλευρά του ο υπουργός ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλής αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει το υπουργείο με στόχο να καθιερωθεί και να θεσπιστεί εθνική πολιτική για τη ναυτιλία και σημείωσε ότι συνεχίζεται ο διάλογος για τα θέματα της ναυτικής εκπαίδευσης.

Το συνέδριο χαιρέτισε επίσης ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Κ. Χατζηδάκης, ο οποίος υπογράμμισε την ανάγκη να επιστρέψει η εμπιστοσύνη στην ελληνική οικονομία.

ΠΗΓΗ: naftemporiki.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here