Αρχική Ναυτιλία Δεξαμενές Multigas για Gas Carriers

Δεξαμενές Multigas για Gas Carriers

Οι εταιρίες Deltamarin Ltd και Brevik Technology AS ανακοίνωσαν ότι έχουν αναπτύξει ένα καινοτόμο σχέδιο (Multy Gas) για την κατασκευή πλοίων τα οποία θα μπορούν να μεταφέρουν διαφορετικούς τύπους αερίων προσαρμοζόμενο στις απαιτήσεις μεταφοράς του κάθε αερίου (NG, LPG, LEG, Ethane).

Όπως τονίζουν η τεχνολογία αυτή αναμένεται να αλλάξει τη φύση της βιομηχανίας μεταφοράς αερίων με πλοία.

Συγκεκριμένα

η μεταφορά θα γίνεται εντός κυλινδρικών δεξαμενών τύπου Brevik. Oι οποίες σε συνδυαζόμενες με το σχεδιασμό B.Delta της Deltamarin παρέχουν μια αξιόπιστη και οικονομικώς αποδοτική επιλογή για την κατασκευή πλοίων μεταφοράς αερίων.

Το σημαντικό με αυτή την τεχνολογία είναι ότι οι δεξαμενές δεν «χτίζονται» μαζί με το υπόλοιπο πλοίο. Aλλά αποτελούν ξεχωριστές μονάδες μέσα σε αυτό αποτελώντας μια πολύ πιο απλή και λιγότερο δαπανηρή, από την πλευρά της κατασκευής, λύση. Ίδη η πατέντα αυτή έχει εγκριθεί από τους νηογνώμονες.

CRG8cUuVAAAvfNo

Ο σχεδιασμός επιτρέπει στις δεξαμενές να διαστέλλονται προς όλες τις κατευθύνσεις χωρίς να προκαλούν καταπονήσεις στο κύτος του πλοίου. Το ανεξάρτητο σύστημα συγκράτησης, τους μπορεί να κατασκευαστεί μέσα πλοίο χωρίς επηρεάζει την σχεδίαση του πλοίου.

Μια οικονομικά πολύ ανταγωνιστική αλλά και εύκολή στην κατασκευή πρόταση. Eίναι διαθέσιμη στην αγορά πλοίων μεταφοράς αερίων μέχρι 31.000 m3. Στο μέλλον, προβλέπεται ότι και πλοία μεγαλύτερους μεγέθους θα μπορεί να κατασκευαστούν με αυτή την τεχνολογία. Αξίζει να σημειωθεί ότι εκτός από τις νέες κατασκευές η τεχνολογία μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε μετασκευές πλοίων , πχ ενός Bulk Carrier σε Gas.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here