Αρχική Ναυτιλιακά νέα Αυξήθηκε η χωρητικότητα αλλά μειώθηκαν τα πλοία του ελληνόκτητου στόλου

Αυξήθηκε η χωρητικότητα αλλά μειώθηκαν τα πλοία του ελληνόκτητου στόλου

Σε όλο και μεγαλύτερη χωρητικότητα πλοία επενδύουν οι ελληνικές ναυτιλιακές εταιρείες. Σύμφωνα με την ετήσια έρευνα της Ελληνικής Επιτροπής Ναυτιλιακής Συνεργασίας του Λονδίνου (Greek Shipping Co-operation Committee) ο ελληνικών συμφερόντων εμπορικός στόλος αύξησε τη χωρητικότητά του κατά 8,1 εκατομμύρια τόνους dwt και έφθασε τους 328.763.767.

Aντίθετα μειώθηκε η δύναμη του όσο αφορά τον αριθμό πλοίων κατά επτά συνολικά και πλέον αριθμεί 4.085 κομμάτια. Στα στοιχεία αυτά έχουν υπολογιστεί και τα 196 πλοία συνολικής χωρητικότητας 12,3 εκατομμυρίων τόνων dwt που είναι υπό ναυπήγηση.

Όσο αφορά τα ελληνόκτητα πλοία που είναι εγγεγραμμένα στο ελληνικό νηολόγιο ο αριθμός τους μειώθηκε και πλέον αριθμούν 747. Μειώθηκε όμως και η χωρητικότητα στα 77,2 εκατομμύρια τόνους DWT.

Ο ελληνόκτητος στόλος είναι εγγεγραμμένος σε 41 συνολικά νηολόγια.

Τα Νησιά Μάρσαλ κέρδισαν 74 πλοία, το νηολόγιο της Λιβερίας 31 , η Κύπρος 13 και η Μάλτα τέσσερα. Όλα τα άλλα νηολόγια μεταξύ των οποίων και το ελληνικό είδαν τον αριθμό των ελληνόκτητων πλοίων να μειώνεται.

Τα περισσότερα πλοία είναι εγγεγραμμένα στα νηολόγια των Νησιών Μάρσαλ και Λιβερίας με 19% το καθένα, ακολουθεί το ελληνικό με 18% και η Μάλτα με 16%.

Του Μηνά Τσαμόπουλου

Πηγή: http://www.newmoney.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here