Αρχική Ναυτιλιακά νέα Danaos Shipping : Τι απαντάει η εταιρεία του εφοπλιστή Κούστα για το...

Danaos Shipping : Τι απαντάει η εταιρεία του εφοπλιστή Κούστα για το πλοίο με τα ναρκωτικά

Σε ανακοίνωση της η εταιρεία του εφοπλιστή Γιάννη Κούστα, Danaos Shipping αναφέρει σχετικά με δημοσιεύματα για ναρκωτικά που ανακαλύφθηκαν στο «Dimitris C»  πως το πλήρωμα του πλοίου ενημέρωσε και στην συνέχεια τα παρέδωσε στις αστυνομικές αρχές του Περού.

Στην ανακοίνωσή της, η Danaos Shipping αναφέρει πως ο τοπικός εισαγγελέας ανέκρινε ορισμένα μέλη του πληρώματος, ωστόσο το πλήρωμα βρέθηκε αθώο και το πλοίο  απέπλευσε στις 3 το μεσημέρι της 17ης Σεπτεμβρίου.

Ολόκληρη η ανακοίνωση της Danaos Shipping:

ΠΛΗΡΩΜΑ ΤΗΣ DANAOS SHIPPING ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΦΟΡΤΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΡΕΔΩΣΕ ΣΤΙΣ ΑΡΧΕΣ

Η DANAOS SHIPPING CO LTD, στο πλαίσιο της πάγιας πολιτικής της εταιρείας, διεξάγει επιθεωρήσεις των πλοίων της, κυρίως όταν τα πλοία βρίσκονται σε λιμάνια ύποπτα για διακίνηση ναρκωτικών. Μία τέτοια έρευνα έγινε στο πλοίο DIMITRIS C από το πλήρωμα του, στο λιμάνι Ilo του Περού, στις 14 Σεπτεμβρίου.

Κατά τη διάρκεια της έρευνας, ποσότητα ναρκωτικών, η οποία ήταν προσεκτικά κρυμμένη σε δυσπρόσιτο χώρο, βρέθηκε από μέρος του πληρώματος. Αμέσως δόθηκε εντολή στον πλοίαρχο να ενημερώσει τις αρχές, οι οποίες επιβιβάστηκαν στο πλοίο με μία μεγάλη ομάδα της αστυνομίας με εκπαιδευμένα σκυλιά.

Πλήρης έρευνα πραγματοποιήθηκε από τις αρχές, συνοδευόμενες από την επιτροπή ασφαλείας του πληρώματος, εκπρόσωπο του γραφείου ο οποίος ταξίδεψε από την Ελλάδα και εκπροσώπους των τοπικών ασφαλιστών της εταιρείας (P&I). Δεν βρέθηκαν άλλες παράνομες ουσίες.

Επιπλέον, ο τοπικός εισαγγελέας ανέκρινε ορισμένα μέλη του πληρώματος. Η όλη διαδικασία άρχισε στις 14 Σεπτεμβρίου και ολοκληρώθηκε στις 17 Σεπτεμβρίου. Το πλοίο και το πλήρωμα βρέθηκαν αθώοι και αποδεσμεύτηκαν χωρίς καμία κατηγορία. Το πλοίο απέπλευσε στις 15:00 στις 17 Σεπτεμβρίου».

Πηγή: http://www.newsbomb.gr

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here