Αρχική Ναυτιλιακά νέα Απαγωγή πληρώματος στη Νιγηρία από πειρατές σε πλοίο Γερμανικών συμφερόντων

Απαγωγή πληρώματος στη Νιγηρία από πειρατές σε πλοίο Γερμανικών συμφερόντων

Την Τρίτη, η ρωσική πρεσβεία στη Νιγηρία επιβεβαίωσε ότι οι πειρατές έχουν απαγάγει οκτώ ναυτικούς από το φορτηγό πλοίο BBC Caribbean. Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών αναφέρει σε ανακοίνωσή του ότι η επίθεση έλαβε χώρα στις 5 Φεβρουαρίου στα χωρικά ύδατα της Νιγηρίας, όπου τα επτά μέλη είναι Ρώσοι υπήκοοι και ένας Ουκρανός. 

Το φορτηγό πλοίο BBC Caribbean έχει 6.000 dwt και η εταιρία είναι Γερμανικών συμφερόντων. Τελευταίο σήμα που έδωσε η συσκευή AIS ήταν κοντά στο νησί της Bioko, Equatorial Guinea. Αναχώρησε από το Καμερούν και έπλεε για το Λας Πάλμας. 

Ο διευθυντής του γραφείου Briese Shiffart στην Αγία Πετρούπολη, δήλωσε ότι «οι ένοπλοι πειρατές πλησίασαν το σκάφος με μια βάρκα, ανέβηκαν στο πλοίο από την αριστερή πλευρά και κατέλαβαν το πλήρωμα.”

Το ουκρανικό υπουργείο Εξωτερικών αναφέρει σε ανακοίνωσή του ότι “οι πρόξενοι στο Αμβούργο και τη Νιγηρία έχουν λάβει τα απαραίτητα μέτρα για την απελευθέρωση του συλληφθέντος πολίτη της Ουκρανίας. Με επίσημη δήλωση ο πρόξενος είπε ότι τα αιτήματα των απαγωγέων δεν έχουν γίνει γνωστά, και η θέση των ναυτικών δεν είναι γνωστή.

Πηγή: http://maritime-executive.com

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here