Αρχική Ναυτιλιακά νέα ABB και Helsinki City Transport Πραγματοποιούν το Επόμενο Βήμα στην Αυτόνομη Ναυτιλία

ABB και Helsinki City Transport Πραγματοποιούν το Επόμενο Βήμα στην Αυτόνομη Ναυτιλία

Με αυτή την ιστορική δοκιμή στο λιμάνι της πρωτεύουσας της Φινλανδίας, η ABB και η Helsinki City Transport πραγματοποίησαν το επόμενο βήμα στην αυτόνομη ναυτιλία. Στην απομακρυσμένη δοκιμή, την πρώτη στον κόσμο που πραγματοποιήθηκε σε υπάρχον επιβατηγό πλοίο, η ΑΒΒ δοκίμασε με επιτυχία την ενίσχυση των πλοίων με τεχνολογίες που είναι ήδη διαθέσιμες για σχεδόν οποιοδήποτε είδος πλοίου.

 

Στο πλοίο Suomenlinna II έχει εγκατασταθεί το νέο σύστημα δυναμικής τοποθέτησης της ΑΒΒ, ABB Ability™ Marine Pilot Control, ενώ ο απομακρυσμένος έλεγχος του πλοίου έγινε από ένα κέντρο ελέγχου στο Ελσίνκι. Η δοκιμή πραγματοποιήθηκε μακριά από την ακτή χωρίς επιβάτες πάνω στο πλοίο, σε μια περιοχή χωρίς άλλα πλοία.

Αυτή η επαναστατική δοκιμή αποτελεί ένα σημαντικό βήμα προς την αύξηση της αποδοχής των αυτόνομων συστημάτων από τη ναυτιλιακή βιομηχανία. Οι αυτόνομες λύσεις αναμένεται να μετατρέψουν τη διεθνή ναυτιλία μέσα στις επόμενες δεκαετίες, καθώς η βιομηχανία ανακάμπτει από την ύφεση που προκάλεσε η χρηματοπιστωτική κρίση του 2008.

ΠΗΓΗ: www.naftikachronika.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here