Αρχική Ναυτιλία Τι είναι ο ISPS code?

Τι είναι ο ISPS code?

O κώδικας ISPS είναι μια ολοκληρωμένη δέσμη μέτρων για την ενίσχυση της ασφάλειας των πλοίων και των λιμενικών εγκαταστάσεων, που αναπτύχθηκε ως απάντηση σε οποιεσδήποτε απειλές για τα πλοία και τις λιμενικές εγκαταστάσεις στον απόηχο της 9/11 επιθέσεις στην Αμερική.

Ο Κώδικας ISPS εφαρμόζεται με το κεφάλαιο XI-2 Ειδικά μέτρα για την ενίσχυση της ασφάλειας στη θάλασσα της Διεθνούς Σύμβασης για την Ασφάλεια της Ανθρώπινης Ζωής στη Θάλασσα (SOLAS). Ο Κώδικας έχει δύο μέρη, ένα υποχρεωτικό και ένα συμβουλευτικό.

Στην ουσία, ο κώδικας προσεγγίζει την διασφάλιση της ασφάλειας των πλοίων και των λιμενικών εγκαταστάσεων, είναι μια δραστηριότητα διαχείρισης κινδύνων και καθορίζει ποια είναι τα κατάλληλα μέτρα ασφαλείας, η αξιολόγηση των κινδύνων πρέπει να γίνει σε κάθε περίπτωση.

Σκοπός του Κώδικα είναι να παρέχει ένα τυποποιημένο, συνεκτικό πλαίσιο για την αξιολόγηση του κινδύνου, επιτρέπει στις κυβερνήσεις να αντισταθμίσουν τις αλλαγές στην απειλή με αλλαγές στην ευπάθεια των πλοίων και των λιμενικών εγκαταστάσεων, μέσω προσδιορισμού των κατάλληλων επιπέδων ασφάλειας και τα αντίστοιχα μέτρα ασφαλείας.

(To παραπάνω κείμενο για το τι είναι ο ISPS υπάρχει και ως θέμα συζήτησης στο φόρουμ της σελίδας).

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here