Αρχική Ναυτιλιακά νέα Πρόστιμο 1,5 εκ. δολαρίων σε Γερμανικές Ναυτιλιακές Εταιρείες στις ΗΠΑ

Πρόστιμο 1,5 εκ. δολαρίων σε Γερμανικές Ναυτιλιακές Εταιρείες στις ΗΠΑ

Οι γερμανικές ναυτιλιακές εταιρείες Briese Schiffahrts GmbH & Co. KG και Briese Schiffahrts GmbH & Co. KG MS «Extum», οι οποίες έχουν την ιδιοκτησία και την λειτουργική εκμετάλλευση του φορτηγού πλοίου «BBC Magellan», ομολόγησαν την ενοχή τους την Τρίτη για την διατήρηση ανακριβούς βιβλίου πετρελαίου καθώς και για παραποίηση μαρτύρων

πείθοντας τους να παρέχουν ψευδείς δηλώσεις προς την αμερικανική Ακτοφυλακή, σχετικά με έναν «σωλήνα παράκαμψης» (bypass hose) τον οποίο χρησιμοποιούσε το πλοίο για την απόρριψη πετρελαίου στη θάλασσα.

Οι δύο εταιρείες καταδικάστηκαν να πληρώσουν συνολικά $ 1.25 εκατομμύρια σε πρόστιμα και σε έξοδα για κοινωνική υπηρεσία ύψους $ 250.000 στο Εθνικό Ίδρυμα για τα Ψάρια και την Άγρια Ζωή, για τη χρηματοδότηση έργων που ενισχύουν τους παράκτιων οικοτόπους του Κόλπου του Μεξικού και να ενισχυθούν τα ψάρια και άλλοι πληθυσμοί της άγριας ζωής.

Επιπλέον, στο πλοίο BBC Magellan έχει απαγορευτεί η επιχειρηματική δραστηριότητα στις Ηνωμένες Πολιτείες για τα επόμενα πέντε χρόνια.

Οι ετυμηγορίες και οι ποινές ανακοινώθηκαν από τον Βοηθό Γενικό Εισαγγελέα John C. Cruden για λογαριασμό του Υπουργείου Δικαιοσύνης του Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων και ο ενεργών Εισαγγελέας Christopher P Canova για λογαριασμό τηw Βόρειας Περιφέρεια της Φλόριντα.

Τον Μάρτιο του 2015, κατά τη διάρκεια ελέγχου στο λιμάνι της Πενσακόλα, το Λιμενικό Σώμα των ΗΠΑ ανακάλυψε ένα ελαστικό σωλήνα που δεν ήταν σωστά τοποθετημένος. Οι Αξιωματούχοι του Λιμενικού Σώματος των ΗΠΑ αργότερα διαπίστωσαν ότι, μεταξύ Ιανουαρίου και Μαρτίου 2015, το πλήρωμα του BBC Magellan, που ενεργεί για λογαριασμό του πλοιοκτήτη, είχε εγκαταστήσει και χρησιμοποιούσε παράνομα το λαστιχένιο σωλήνα για να ρίχνει τα απόβλητα ελαίων από δεξαμενές του πλοίου απευθείας στον ωκεανό.

Το πλήρωμα παρέλειψε επίσης να κάνει τις απαραίτητες καταχωρήσεις στο βιβλίο πετρελαίου του πλοίου. Όταν το πλήρωμα ρωτήθηκε σχετικά με το σκοπό που εξυπηρετούσε ο σωλήνας και το πώς τα απόβλητα απορρίπτονταν από το πλοίο, ο πρώτος μηχανικός προέτρεψε άλλα μέλη του πληρώματος να ψευδομαρτυρήσουν στο Λιμενικό Σώμα.

«Οι ναυτιλιακές εταιρείες που εκτελούν μεταφορές σε όλη τον κόσμο πρέπει να σέβονται τους διεθνείς νόμους και υποχρεώσεις, οι οποίες υπάρχουν για να αποφεύγεται η αλλοίωση των ωκεανών και των θαλάσσιων οικοτόπων», δήλωσε ο Βοηθός Γενικός Εισαγγελέας Cruden. “Αυτή η σκανδαλώδης συμπεριφορά από ναυτιλιακές εταιρείες, η οποία περιλαμβάνει εσκεμμένη εξαπάτηση και αλλοίωση μαρτυρίων, δεν θα γίνει ανεκτή. Θα συνεχίσουμε να διώκουμε εταιρείες και τα στελέχη τους για τα εγκλήματα αυτά.”

Η υπόθεση διερευνήθηκε την Ακτοφυλλακη των ΗΠΑ και η Υπηρεσία Περιβαλλοντικής Προστασίας, η Εισαγγελεία της Βόρειας Περιφέρεια της Φλόριντα και το τμήμα περιβαλλοντικών εγκλημάτων του Υπουργείου Δικαιοσύνης Περιβάλλοντος και Τμήμα Φυσικών Πόρων.

ΠΗΓΗ : http://www.maritime-executive.com

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here