Αρχική Ναυτική Εκπαίδευση Πιστοποίηση στον I.S.M. Code από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας

Πιστοποίηση στον I.S.M. Code από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας

Το ΚΕΝΤΡΟ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας σε συνεργασία με το ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ του ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΧΗΜΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ του ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ   ΔΥΤΙΚΗΣ   ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ προκηρύσσει Ναυτιλιακό πρόγραμμα ειδίκευσης με θέμα Κώδικας ISM (ISM CODE).

Οι αιτήσεις εγγραφών του νέου κύκλου ξεκινήσανε τη Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2020. Το πρόγραμμα απευθύνεται στους φοιτητές των ναυτιλιακών προγραμμάτων, στους Αξιωματικούς Εμπορικού Ναυτικού, στους σπουδαστές των Α.Ε.Ν / Κ.Ε.Σ.Ε.Ν., σε στελέχη ναυτιλιακών εταιρειών, σε όσους δραστηριοποιούνται στη ναυτιλιακή βιομηχανία, αλλά και σε όσους θέλουν να στραφούν προς το χώρο της ναυτιλίας. Με την ολοκλήρωση της φοίτησής τους χορηγείται Πιστοποιητικό Εξειδικευμένης Επιμόρφωσης :

Αναγνωρισμένο σύμφωνα με τα ποιοτικά χαρακτηριστικά των Διεθνών και Ευρωπαϊκών προτύπων. Επιπλέον το πρόγραμμα προσφέρει 12,5 μονάδες ECVET (European Credit System for Vocational Education and Training), ενώ οι απόφοιτοι, μαζί με το πιστοποιητικό, λαμβάνουν και συμπλήρωμα πιστοποιητικού Europass.

Για πληροφορίες σχετικά με την αίτηση κάντε κλίκ εδώ

Ο βασικός στόχος του ΙΜΟ εστιάζει στον καθορισμό προτύπων αύξησης των ορίων της ασφάλειας στη θάλασσα μέσω μιας παγκόσμιας θεσμικής αρχής. Ταυτόχρονα στοχεύει στην εντατική ενασχόληση και επίτευξη της προστασίας του θαλάσσιου περιβάλλοντος.
Οι παραπάνω στόχοι υλοποιούνται σε μεγάλο ποσοστό, με την θέσπιση συμβάσεων και κανόνων. Ο ISM Code είναι μια σειρά μέτρων που χρησιμοποιούνται για την αντιμετώπιση ναυτικών ατυχημάτων με μοναδικό κριτήριο την σωστή τήρησή τους από τα εμπλεκόμενα πρόσωπα στο χώρο της ναυτιλίας, καθώς οι στατιστικές έρευνες των τελευταίων ετών μας δείχνουν ότι τα περισσότερα ναυτικά ατυχήματα οφείλονται σε ανθρώπινο λάθος.
Η γνώση προς τους ενδιαφερόμενους των απαιτήσεων του κώδικα ISΜ, η σωστή τήρησή του και ο πρακτικός τρόπος εφαρμογής των απαιτήσεών του αποτελούν τα σημαντικά μέρη αυτού του εκπαιδευτικού προγράμματος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here