Αρχική Ναυτιλιακά νέα Παραγγελίες Ναυπήγησης Πλοίων και Αγορά S&P.

Παραγγελίες Ναυπήγησης Πλοίων και Αγορά S&P.

Τα πράγματα δεν έχουν αλλάξει και τόσο πολύ στις νέες ναυπηγήσεις κατά τη διάρκεια της περασμένης εβδομάδας. Παρά το γεγονός ότι σε όρους ονομαστικής αξίας, φαίνεται η αγορά ναυπήγησης αναζωογονήθηκε. Σύμφωνα με την τελευταία εβδομαδιαία έκθεση από της Allied Shipbroking,
«η αναφερόμενη δραστηριότητα έχει μια λίγο εσφαλμένη κατεύθυνση ως προς τη δεδομένη θέση της στην αγορά αυτή τη στιγμή. Υπήρξε μια σημαντική παραγγελία για πολύ μεγάλα φορτηγά πλοία αυτή την εβδομάδα, από την Vale της Βραζιλίας και την κινεζική κυβέρνηση, οι οποίοι για διαφορετικούς λόγους έχουν κάνει την κίνηση τους σε αντίθεση με οτι υπαγορεύουν οι βασικές αρχές της αγοράς “, γράφει η Allied.
Εξηγώντας την κίνηση, η Allied ανέφερε ότι «λόγω της απόφασης για ελαχιστοποίηση του κόστους μεταφοράς και την αύξήση της ανταγωνιστικότητάς της, η μεγαλύτερη παραγωγός σιδηρομεταλλεύματος της Βραζιλίας έχει βρει έναν στενό σύμμαχο, την κινεζική κυβέρνηση, η οποίααπο την μεριά της βρήκε την ευκαιρία για να στηρίξει την ναυπηγηκή βιομηχανία της. Πέρα από αυτές τις παραγγελίες, οι υπόλοιπες ήταν για σημαντικά μικρότερου μεγέθους (τόσο σε αριθμό όσο και σε μέγεθος πλοίων), εστιάζοντας περισσότερο σε πιο εξειδικευμένα πλοία, τα οποία είναι πιο δύσκολο να βρεθούν στην αγορά μεταχειρισμένων. Ως εκ τούτου, φαίνεται ότι τα πράγματα είναι ακόμα υποτονικά στις νέες παραγγελίες και η υποστήριξη της κυβέρνησης εξακολουθεί να παίζει σημαντικό ρόλο στη διατήρηση μερικών ναυπηγείων σε λειτουργία”.
Σε μια ξεχωριστή έκθεση, η ναυλομεσιτική Intermodal έγραψε ότι «η αγορά ναυπήγησης παραμένει ένα ήσυχο μέρος όπου τίποτα συναρπαστικό δεν συμβαίνει, ενώ η μείωση των τιμών και η ισχνή δραστηριότητα παραγγελιών συνεχίζεται. Στις παραγγελίες δεξαμενοπλοίων πάνω από 25,000dwt, τα MR και Handy έχουν αποδειχθεί τα πιο δημοφιλή σε σύγκριση με τα μεγαλύτερα μεγέθη κατέχονατς το μισό των παραγγελιών για το 2016 ως τώρα. Η πολύ χαμηλή διακύμανση όσον αφορά τις τιμές των ναύλων μαζί με το μέσο κέρδος το οποίο έχει δείξει μεγάλη αντίσταση κατά τη διάρκεια της σημαντικής προς τα κάτω διόρθωση της αγοράς από την αρχή του έτους. Έχουν αυξήσει την διάθεση για παραγγελίες στον τομέα αυτό. Επιπλέον, κατά τη διάρκεια του 2014 και το μεγαλύτερο μέρος του 2015, είχαν δοθεί πολύ λίγες παραγγελίες, έχοντας ως αποτέλεσμα τα MRS να έχουν τις λιγότερες παραγγελίες στον τομέα των δεξαμενοπλοίων, τα δεδομένα αυτά από μόνα τους έχουν δόσει επιπλέον κίνητρο στους ιδιοκτήτες για να τοποθετήσουν νέες παραγγελίες. Από πρόσφατες επιβεβαιωμένες παραγγελίες, η Latvian Shpg παρήγγειλε δύο MRS (50,000dwt) στην Hyundai Vinashin, στο Βιετνάμ με παράδοση το 2018 “.
Στην Αγορά S & P, η Allied σημείωσε ότι «στα ξηρού χύδην, η δραστηριότητα έχει αυξηθεί ελαφρώς, και οι τιμές έχουν αρχήσει να δείχνουν ότι μπορούν να κρατήσουν τα σημερινά τους επίπεδα. Δεδομένης τόσο της βελτίωσης της ναυλαγοράς, καθώς και της σημαντικής αύξησης στις τιμές του χάλυβα των διαλύσεων (scarp). Παρά το γεγονός ότι και οι δύο αυτοί παράγοντες μπορεί να είναι προσωρινοί και εξακολουθούν να είναι σε χαμηλά επίπεδα σε σύγκριση με το πού ήταν μερικούς μήνες πίσω. Θα μπορούσαν να αποτελούν τα αρχικά στάδια ενός επιπέδου στήριξης που έχει αναπτυχθεί από την πλευρά των πωλητών. Θα μπορούσε κάλλιστα να αποτελέσει σημαντικό ανάχωμα σε περαιτέρω πτώσεις τιμών κατά τις προσεχείς εβδομάδες. Από την πλευρά των δεξαμενόπλοιων, η δραστηριότητα ήταν αρκετά υποτονική. Ενώ η πτώση των τιμών ήταν εν μέρη η αιτία για την αξιοσημείωτη απόσυρση των υποψηφίων προς πώληση πλοίων. Δεδομένου ότι η ναυλαγορά στερείται μιας σαφούς μακροπρόθεσμης κατεύθυνσης, ένα κενό μεταξύ πωλητών και αγοραστών έχει αυξηθεί σε μέγεθος, κρατόντας την δραστηριότητα υποτονική ».
Τέλος, «η αγορά διαλύσεων επηρεάστηκε από μια ξαφνική αλλαγή στην παγκόσμια μεγέθη σε σχέση με το χάλυβα, προκαλώντας κερδοσκοπικό πυρετό ο οποίος επιρεάζει τα διαλυτήρια πλοίων σε όλη την ινδική υπο-ήπειρο. Προς το παρόν φαίνεται ότι η άνοδος των προσφερόμενων τιμών περισσότερο βασίζεται στην αίσθηση αισιοδοξίας που κυκλοφορεί στην αγορά παρά στην μα πραγματική ζήτηση. Σε ποιο βαθμό αυτό μπορεί να κρατήσει, θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό από την αποτελεσματικότητα του νέου πενταετούς σχεδίου της Κίνας. Καθός και απο την έκταση του χρήματος που θα ωθήσει αυτή σε νέες κατασκευές και άλλα επενδυτικά σχέδια. Ωστόσο, είναι πολύ νωρίς για να ώστε να θεωρηθεί ότι αυτές οι τιμές μπορούν να στηριχθούν από την αγορά και υπάρχει πιθανότητα να πέσουν λόγω της πολύ γρήγορης ανόδους τους”, η Allied Shipbroking κατέληξε.

ΠΗΓΗ : http://www.hellenicshippingnews.com/newbuilding-orders-focused-on-specialized-vessels-not-found-in-the-sp-market/

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here