Αρχική Ναυτιλιακά νέα Σταθμός πετρελαίου Ο μεγαλύτερος τερματικός της Ασίας ολοκληρώθηκε επισήμως.

Σταθμός πετρελαίου Ο μεγαλύτερος τερματικός της Ασίας ολοκληρώθηκε επισήμως.

Σταθμός πετρελαίου

Σταθμός πετρελαίου Ένας σταθμός με χωρητικότητα 450000 τόνους πέρασε την επίσημη αναθεώρηση ολοκλήρωσης του, στο Νίνγμπο της Κίνας, το δεύτερο μεγαλύτερο λιμάνι της χωράς.

Ο σταθμός αυτός με ετήσια  χωρητικότητα 18 εκ. τόνους αργού πετρελαίου πέρασε στη τελική φάση ολοκλήρωσης του στις 16 Μάρτιου. Το μήκος της προβλήτας είναι 450 μετρά και έχει σχεδιαστεί να φιλοξενεί δεξαμενόπλοια χωρητικότητας 450000 τόνων, κάνοντας το τον μεγαλύτερο σταθμό αργού πετρελαίου στην Ασία.
Η κατασκευή του ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 2009 και τέλειωσε τον Δεκέμβρη του 2010. Η συνολική επένδυση έφτασε τα 25,4 εκ. δολάρια. Μέχρι τις 16 Μάρτιου δέχτηκε 231 πλοία καταγράφοντας παραγωγή 37,1 εκ. τόνων από την έναρξη των δοκίμων στις 27 Οκτωβρίου 2011.

Τον Μάιο του 2012 ένα  Ιαπωνικό δεξαμενόπλοιο προσέκρουσε στην προβλήτα κατά την πρόσδεση του, μόλις 3 ημέρες μετρά την έναρξη των εργασιών. Το συμβάν αυτό προκάλεσε σοβαρές ζημίες στον σταθμό και οι εργασίες επισκευής οδήγησαν στην αναβολή της λειτουργίας του σταθμού μέχρι το Σεπτέμβριο του 2013.

(Το συγκεκριμένο άρθρο, συντάχτηκε από συνάδερφο που ταξιδεύει).

ΠΗΓΗ: Fairplay news

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here