Αρχική Ναυτική Εκπαίδευση Νέο πρόγραμμα σπουδών ΚΕΣΕΝ για τους Πλοιάρχους Α’ και Β’ σύμφωνα με...

Νέο πρόγραμμα σπουδών ΚΕΣΕΝ για τους Πλοιάρχους Α’ και Β’ σύμφωνα με την νέα STCW (Manila 2010)

Νέο πρόγραμμα

Νέο πρόγραμμα Παρακάτω θα βρείτε το αναλυτικό πρόγραμμα σπουδών – μαθήματα για τoυς κύκλους σπουδών των πλοιάρχων Α’ και Β’ τάξης καθώς και τι ισχύει για αυτούς που έχουν ήδη παρακολουθήσει κύκλο σπουδών με το προηγούμενο καθεστώς.

aplUntitled

(Θ) : Θεωρία      (Ε) : Εργαστήρια

Όσοι υποψήφιοι Πλοίαρχοι Α’ Τάξης, είτε έχουν περατώσει τη φοίτησή τους σε έναν τουλάχιστον κύκλο σπουδών για την απόκτηση του αντίστοιχου Διπλώματος είτε εγγράφονται για πρώτη φορά, φοιτούν στο νέο κύκλο σπουδών.

Σχετικά με την χορήγηση παραπεμπτικού φοίτησης στο ΚΕΣΕΝ από το ΥΠΟΥΝΤ/Α.ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ./ΔΕΚΝ Δ’ οι υποψήφιοι Πλοίαρχοι Α’ τάξης για να φοιτήσουν στο ΚΕΣΕΝ πρέπει να έχουν πραγματική θαλάσσια υπηρεσία 35 μήνες. Εξαίρεση αποτελούν, οι υποψήφιοι Πλοίαρχοι Α’ τάξης που κατά τα προηγούμενα εκπαιδευτικά έτη έχουν παρακολουθήσει στο ΚΕΣΕΝ ένα κύκλο σπουδών για απόκτηση Διπλώματος Α’ Τάξης, στους οποίους χορηγείται εκ νέου παραπεμπτικό με θαλάσσια υπηρεσία που ίσχυε πριν την εφαρμογή του νέου κανονισμού σπουδών.

Παρακάτω θα βρείτε το αναλυτικό πρόγραμμα σπουδών – μαθήματα για τον κύκλο του πλοιάρχου Β’ τάξης.

ap1lUntitled

ap2lUntitled

(Θ) : Θεωρία      (Ε) : Εργαστήρια

  • Υποψήφιοι Πλοίαρχοι Β’ Τάξης που έχουν παρακολουθήσει τον εισαγωγικό κύκλο σπουδών του παλαιού κανονισμού υποχρεούνται να παρακολουθήσουν τους υποχρεωτικούς κύκλους σπουδών Β’, Γ’ υποψηφίων Πλοιάρχων Β’ τάξης του νέου κανονισμού.
  • Υποψήφιοι Πλοίαρχοι Β’ Τάξης που έχουν παρακολουθήσει τον Α’ κύκλο σπουδών του παλαι­ού κανονισμού υποχρεούνται να παρακολουθήσουν τους υποχρεωτικούς κύκλους σπουδών Α’, Γ’ υποψηφίων Πλοιάρχων Β’ τάξης του νέου κανονισμού.
  • Υποψήφιοι Πλοίαρχοι Β’ Τάξης που έχουν παρακολουθήσει τον Β’ κύκλο σπουδών του παλαιού κανονισμού υποχρεούνται να παρακολουθήσουν τους υποχρεωτικούς κύκλους σπουδών Α’, Β’ υποψηφίων Πλοιάρχων Β’ τάξης του νέου κανονισμού.

Σχετικά με την χορήγηση παραπεμπτικού φοίτησης στο ΚΕΣΕΝ από το ΥΠΟΥΝΤ/Α.ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ./ΔΕΚΝ Δ’ οι υποψήφιοι Πλοίαρχοι Β’ τάξης φοιτούν στο ΚΕΣΕΝ με τις ίδιες προϋποθέσεις που ι­σχύουν μέχρι σήμερα και θα ισχύουν και με το νέο Κανονισμό Σπουδών.

 

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Μπορειτε να μου πειτε πως θα βγαλω γραμμη στο ΚΕΣΕΝ που τους παιρνω και δεν το σηκωνουν;

    • Παρακαλώ στείλτε μας σε e-mail το ερώτημα σας και θα επικοινωνήσουμε εμείς με τον φορέα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here