Αρχική Ναυτιλιακά νέα Εφοπλιστές και περιπτεριούχοι πληρώνουν τον ίδιο φόρο

Εφοπλιστές και περιπτεριούχοι πληρώνουν τον ίδιο φόρο

Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΤΑΛΑΚΟΓΕΩΡΓΟΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ ΟΤΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΦΟΠΛΙΣΤΕΣ ΧΡΩΣΤΟΥΝ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 110 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ ΣΤΟ ΝΑΤ

Της Αμέλιας Αναστασάκη

Σοκάρουν τα στοιχεία που φέρνει στο φως της δημοσιότητας ο Αντώνης Νταλακογεώργος και αφορούν στην κατάρρευση του αρχαιότερου ασφαλιστικού Ταμείου της Ελλάδας, του Ναυτικού Απομαχικού Ταμείου. Όπως αποκαλύπτει ο πρόεδρος της ΠΕΝΕΝ, αυτή τη στιγμή στο ΝΑΤ, η αναλογία συνταξιούχων-εργαζομένων είναι 5-1!

Και οι αποκαλύψεις για το ΝΑΤ δεν έχουν τελειωμό! Ο κ. Νταλακογεώργος στην συνέντευξη που παραχώρησε, καταγγέλλει ότι «τεράστια ευθύνη για το λουκέτο που έρχεται στο ασφαλιστικό τους Ταμείο, φέρουν οι εφοπλιστές, οι οποίοι με την ανοχή της εκάστοτε κυβέρνησης κατάφεραν να χρωστούν σήμερα πάνω από 110 εκατ. ευρώ σε ασφαλιστικές εισφορές!

Ο πρόεδρος της ΠΕΝΕΝ χαρακτηρίζει το φορολογικό καθεστώς των εφοπλιστών ιδιότυπο, προνομοιακό και σκανδαλώδες, μάλιστα αναλύει την ειδική αυτή φορολογική αντιμετώπιση που έχει η ναυτιλία, και που κανένας άλλος κλάδος στη χώρα μας δεν έχει!

«Δεν τους ακουμπούν. Δεν τους αγγίζουν τους εφοπλιστές. Κανείς και καμία κυβέρνηση δεν θέλει να έρθει σε ρήξη με το Κεφάλαιο!», αναφέρει μεταξύ άλλων ο Αντώνης Νταλακογεώργος, αποτυπώποντας με αυτό τον τρόπο τι επικρατεί στην ελληνική ναυτιλία.
Συμβολικό φόρο ίσο με το φόρο που πληρώνει ένας περιπτεράς, πληρώνει ο Έλληνας εφοπλιστής!, δηλώνει αφοπλιστικά ο κ. Νταλακογεώργος, ενώ προσθέτει ότι απαλλάσσονται από ο,τιδήποτε άλλο, μερίσματα, κέρδη κ.λπ. 

Πηγή: http://www.newsbomb.gr

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Άρα αυτό που ισχύει είναι η δυνατότητα πού έχουν οι εφοπλιστές να μην πληρώνουν(δικαίωμα που πήραν κάτω απ’ το τραπέζι,από το πολιτικό σύστημα μέχρι σήμερα,και οχι οτι δεν υπάρχει υψηλή φορολογία και γραφειοκρατεία για την ναυτιλία που το πολιτικό σύστημα καταστρέφει!

  2. Ετσι ειναι δυστυχωςαλλα και τα προξενεια και λιμενικες αρχες τους βοηθουνκατοπιν οδηγιων του Υπουργειου ετσι δεν κρατειται το πλοιο που χρωσταει αλλα το αφινει για το επομενο λιμανιπου μπορει να εχει λιμενικο προξενο η αρχη μετα απο ενα χρονο και βαλε….!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here