Αρχική Ναυτική Εκπαίδευση Δηλώσεις Κουρουμπλή για αναβάθμιση της ναυτικής εκπαίδευσης

Δηλώσεις Κουρουμπλή για αναβάθμιση της ναυτικής εκπαίδευσης

Αναβάθμιση : Όσα χρόνια και αν περάσουν όσοι υπουργοί και να αλλάξουν, το σίγουρο είναι ότι το βασικό μέλημα όλων είναι η αναβάθμιση της ναυτικής εκπαίδευσης μιας και η ελληνική ναυτιλία είναι πρώτη στον κόσμο. Ειμαι σίγουρος ότι αυτά τα λόγια τα ακούτε χρόνια τώρα και το αποτέλεσμα όλων των υπουργών μας ήταν το εντελώς αντίθετο, δηλαδή η υποβάθμιση των σχολών η μη κατηγοριοποίηση των πτυχίων και στα πιο τεχνικά θέματα τα ακατάλληλα κτήρια των σχολών μας κλπ. Σύμφωνα με τα παραπάνω ο νέος υπουργός ναυτιλίας έκανε με τη σειρά του κάποιες δηλώσεις που αφορούν την αναβάθμιση της εκπαίδευσης.

Στις πρωτοβουλίες

που θα ληφθούν για τη στήριξη και αναβάθμιση των σχολών της
ναυτικής εκπαίδευσης, αλλά και στους στρατηγικούς στόχους του υπουργείου Ναυτιλίας για το επόμενο διάστημα, αναφέρθηκε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Παναγιώτης Κουρουμπλής, εγκαινιάζοντας την αποκατάσταση της λειτουργίας των ομβρίων υδάτων και λυμάτων των εγκαταστάσεων της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού στον Ασπρόπυργο, αλλά και της πλήρους ανακαίνισης του αμφιθεάτρου της σχολής μηχανικών, με σύγχρονα οπτιακουστικά μέσα.

Και τα δύο έργα, αποτελούν χορηγία του Ναυτικού Επιμελητηρίου Ελλάδας αλλά και της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών. Ο κ. Κουρουμπλής, στην ομιλία του τόνισε, ότι το υπουργείο Ναυτιλίας φιλοδοξεί, μέσα από την αξιοποίηση πόρων να εξαντλήσει όλες τις δυνατότητες που υπάρχουν για την αναβάθμιση των σχολών ναυτικής εκπαίδευσης σε υποδομές και εξοπλισμό, είτε με ένταξή
τους στο περιφερειακό πρόγραμμα Αττικής, είτε σε περιφερειακά προγράμματα υπολοίπων περιφερειών, όπου υπάρχει στενή συνεργασία.

Είπε επίσης, ότι η συνεργασία με το ναυτικό επιμελητήριο, αλλά και με την Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών θα συνεχιστεί, προκειμένου και από εκεί να αντληθούν όποιες δυνατότητες.

«Στόχος μας είναι να συνεχίσουμε την παράδοση που έχει ο Έλληνας ναυτικός και ιδιαίτερα ο αξιωματικός, όπου είναι περιζήτητος στη διεθνή αγορά εργασίας» τόνισε και επανέλαβε ότι
τα επόμενα 10 χρόνια, σύμφωνα και με αναλύσεις, θα χρειαστούν παγκοσμίως πάνω από 150.000 στελέχη πρώτη γραμμής για τη ναυτιλία.

Σε αυτό σημείο συμπλήρωσε, ότι οι Έλληνες ναυτικοί θα πρέπει να έχουν προτεραιότητα και ότι αυτό θα συμβεί μόνο αν εξασφαλίσουμε υψηλές προδιαγραφές στην εκπαίδευση, που να
ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις ενός σύγχρονου πλοίου με υψηλή τεχνολογία.

πηγή: http://www.newsbeast.gr/

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Μέ θεωρίες τα προβλήματα και της ναυτικής εκπαίδευσης ,άλλα το πιό σημαντικό της γραφιοκρατίας και τού “κρετινισμου” του ΥΕΝ
    δεν λύνονται!Όπως ειναι στημένο όλο το μοναδικό στον πλανήτη “στατοκρατούμενο” υπουργείο εμπορικής ναυτιλίας, αλλά ουσιαστικά και υποβάθμισης του έργου που θα έπρεπε να έχει το Λιμενικό Σώμα ως πραγματικό Coast Guard μέ δυναμική παρουσία σ’ όλη την μεγάλη ακτογραμμή της Ελλάδας και όχι αποσπασματική με την TV κοντά.Άλλωστε θα λειτουργεί καλύτερα και ως ελεγκτικός μηχανισμός για όλα τα λιμάνια πού χρειάζονται σωστή επάνδρωση!Κάποια στιγμή αυτή “η σχέση στοργής”με την εμπορική ναυτιλία(δομή σχολές ,εκπαιδευτικά κέντρα , γραφεία,νευραλγικά πόστα του υπουργείου,εκπροσώπιση στους διεθνείς οργανισμούς κλπ) πού πάντα ήθελαν οι επιχειρηματίες πρέπει να σταματίσει με σωστό και μεθοδικό τρόπο, οχι όπως πήγαν να κάνουν “κάποιοι” για ν’ αποτύχει!!!
    Ας γίνει πρώτα αυτό με δομική και σοβαρή αλλαγή και πρόβλεψη , και όλα τ’ αλλα θα γίνουν καλύτερα όταν με σύγχρονο τρόπο γίνουν οι αλλαγές σε όλα τα επίπεδα χωρίς να έχουμε σύμβουλους αγγλοσαξωνικής παιδείας και υποστηρικτές ξένων συμφερόντων των ανταγωνιστών της Ελληνικής ναυτιλίας και εχθρούς του ελληνικού λαού , αυτά οχι μόνο μοιραία θ’ αλλάξουν για τα στελέχη της ναυτιλίας αλλά και για τα Ελληνικά πληρώματα !Που όλοι με την σειρά τους θα στηρίξουν την οικονομία της Ελλάδας με συνάλλαγμα και η ναυτιλία τότε θα γίνει πραγματικός πυλώνας ανάπτυξης! Τότε θ’ αλλάξει και αυτό το χάλι της”λύσης” του ιδιωτικού παράγοντα που επικρατεί επειδή το ΥΕΝ αδυνατεί ή “σκόπιμα” δεν μπορεί νά λύσει τα προβλήματα μιάς “υποτίθεται” ναυτικής χώρας με δυνατότητες, παράδοση, ιστορία!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here