Αρχική Ναυτιλία Διώρυγα του Παναμά ανοίγει ως τον Ιούλιο

Διώρυγα του Παναμά ανοίγει ως τον Ιούλιο

Διώρυγα του Παναμά

Διώρυγα του Παναμά το νέο τμήμα της έχει οριστεί να ανοίξει μέχρι το τέλος του Ιουνίου, αναφέρει το Bloomberg σύμφωνα με τον Jose Ramon Arango (ανώτερο στέλεχος της Panama Canal Authority – ACP).

Το ανώτερο στέλεχος δήλωσε ότι τα προβλήματα που υπήρχαν έχουν επιλυθεί και ότι αναμένεται, μέχρι το τέλος του Ιουνίου ή αρχές Ιουλίου, να ανοίξει το κανάλι.

Η ανακοίνωση γίνεται μετά την ολοκλήρωση των εργασιών επισκευής στις νέες λεκάνες της διώρυγας οι οποίες ολοκληρώθηκαν τον Φεβρουάριο.

Τα προβλήματα ξεκίνησαν τον Αύγουστο του 2015 μετά από διαρροή στις λεκάνες «Cocoli’s» κατόπιν τούτου ο ανάδοχος του έργου Grupo Unidos por el Canal (GUPC) αξιολόγησε την διαρροή και ενίσχυσε την κατασκευή. Οι ενισχύσεις έχουν πλέον περάσει τα
τεστ και ένα δεξαμενόπλοιο αναμένεται να δοκιμαστεί το Μάιο να κάνει την τελική δοκιμή πριν το έργο παραδοθεί στην διαχειρίστρια αρχή της διώρυγας.

Το πολύ-αναμενόμενο έργο επέκτασης της διώρυγας έχει σχεδόν ολοκληρωθεί και οι νέες λεκάνες θα επιτρέπουν τη διέλευση 10 με 12 πλοίων τύπου «Neopanamax» σε περίπου 40 διελεύσεις ανά ημέρα διαμέσου της διώρυγας.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here