Αρχική Ναυτική Εκπαίδευση Τι θα γίνει όσοι δεν προλάβουν να ανανέωσουν τα σωστικά από 01/01/2017;

Τι θα γίνει όσοι δεν προλάβουν να ανανέωσουν τα σωστικά από 01/01/2017;

Ανανέωση σωστικών

Ανανέωση σωστικών. Ένα από τα πιο καυτά θέματα αφήνοντας το 2016, είναι η ανανέωση των πιστοποιητικών Σωστικών και Πυροσβεστικών Μέσων. Κατά καιρούς αφιερώσαμε πολλά άρθρα για το συγκεκριμένο θέμα περί ανανέωση σωστικών , προσπαθώντας να αναλύσουμε την χρησιμότητα της ανανέωσης των εν λόγω πιστοποιητικών και καταλήξαμε ότι θα μάθουμε καινούρια πράγματα, ή μήπως να θυμηθούμε τα παλιά; Μάλλον δεν καταλήξαμε… όλοι μας έχουμε διάφορες εμπειρίες από σχολεία ανανέωσης πιστοποιητικών σε Α.Ε.Ν – Κ.Ε.Σ.Ε.Ν – Σ.Π.Μ, τα συμπεράσματα λοιπόν είναι δικά σας.

Το σίγουρο είναι ότι οι σχολές προσπάθησαν να βγάλουν εις πέρας το δύσκολο αυτό έργο της ανανέωσης χωρίς όμως την στήριξη του υπουργείου, που όπως φαίνεται δεν τους καίγεται καρφί για την αναβάθμιση της εκπαίδευσης, θεωρώ ότι οι αρμόδιοι φορείς βάλανε το λιθαράκι τους για την υποβάθμιση τον εξευτελισμό – ταπείνωση της εκπαίδευσης.  Ένας καθηγητής σε αίθουσα 80 ατόμων προσπαθεί χωρίς κανένα σύγχρονο μέσο, μόνο με ένα projector να διδάξει. Πρακτικώς αδύνατο, όσοι από τους ναυτικούς πέρασαν από ένα τέτοιο σχολείο μπορεί να καταλάβουν ότι η εκπαίδευση σήκωσε τα χέρια ψηλά.

Μετά από δεκάδες ερωτήματα σας για το τι θα συμβεί από 01/01/2017 για όσους δεν πρόλαβαν να αποκτήσουν το ανανεωμένο πιστοποιητικό, η απάντηση είναι πολύ απλή:
Κανένας ναυτικός δεν θα μπορεί να μπαρκάρει με τα παλιά πιστοποιητικά, τα σχολεία θα συνεχίσουν και το 2017 άρα καλό είναι όλοι σιγά σιγά να πάρετε σειρά. ΠΡΟΣΟΧΗ αξίζει να σημειωθεί ότι για να εγγραφείτε στο σχολείο θα πρέπει να έχετε απαραίτητα θαλάσσια υπηρεσία 3 μήνες τα τελευταία 5 χρόνια.  Παρακάτω θα βρείτε σύνδεσμο στο forum με όλα τα δικαιολογητικά που χρειάζεστε για την εγγραφή σας.

Στην δεξιά μπάρα της σελίδας μας μπορείτε να εγγραφείτε με το e-mail σας στο newletter μας, ώστε να λαμβάνεται πρώτοι όλα τα νέα που αφορούν την ναυτική εκπαίδευση. Στη σελίδα επικοινωνία, μπορείτε να μας θέσετε όποιο ερώτημα σας απασχολεί και θα σας απαντήσουμε άμεσα.

6 ΣΧΟΛΙΑ

  1. καλησπερα εχω του α μηχανοδηγου και για να κανω ανανεωση του πτυχιου α μηχανοδηγου θα πρεπει να εχω τα προχωρημενα σωστικα και ιατρικα .Σχολειο εκλεισα για αρχες του χρονου,θα μπορεσω να ανανεωσω το πτυχιο η θα αρχισω παλι σαν μαθητευομενος μηχανης?

    • Καλησπέρα σας, πολύ σωστά εάν υπάρχουν τα προχωρημένα σωστικά θα γίνει η ανανέωση του διπλώματος σας.

  2. καλημερα.για οσους δεν εχουν προλαβη να παρουν τα rifres εχει δωθει καποια παρατασης;αν ναι μεχρι ποτε;

    • Καλημέρα σας, κάποια παράταση δεν έχει δοθεί απλά μπορεί ο οποιοσδήποτε να περάσει το σχολείο ανανέωσης των σωστικών όποτε θέλει υπό την προϋπόθεση ότι με τα παλιά σωστικά δεν μπορεί κάποιος να μπαρκάρει από 01/01/17. Απαραίτητα λοιπόν όσοι δεν πήραν τον εκσυχρονισμό να σπεύσουν.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here