Αρχική Static Ναυτικός το δύσκολο επάγγελμα?

Ναυτικός το δύσκολο επάγγελμα?

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Ναυτικός ένα επάγγελμα διαφορετικό από τα άλλα

Ναυτικός, δε θα μπορούσαμε να αφήσουμε το κείμενο που βρήκαμε στη σελίδα Χιώτες Ναυτικοί χωρίς να το αναδημοσιεύσουμε, πραγματικά όταν κάποιος νιώσει τα παρακάτω λόγια και καταλάβει τι θα πει ναυτικός, μόνο τότε θα νιώσει ρίγος και ταυτόχρονα συγκίνηση, εγώ πάντως καταλαβαίνω ότι όλοι οι καρεκλοκένταυροι που εκπροσωπούν τους ναυτικούς είναι πολύ μικροί μπροστά τους.

Έγινε προχθές στον Βροντάδο η κηδεία του συναδέλφου, γείτονα, φίλου, καλού οικογενειάρχη, καπτα Δημήτρη Τ.

Ο καπτα Δημήτρης πέθανε μόνος και αβοήθητος στο πλοίο του κάπου στην Ινδία. Όπως ο συνάδελφος από τα Καρδάμυλα, το καλοκαίρι στις Βερμούδες. Χωρίς ιατρική βοήθεια. Χωρίς έναν δικό τους άνθρωπο δίπλα τους. Αυτό φίλοι μου είναι ο ναυτικός.

Μπορούσα να γράψω πολλά, για την χήρα που δεν θα πάρει σύνταξη όπως προβλέπει το μνημόνιο 3 γιατί είναι κάτω των 52 χρόνων. Για τους κερατάδες που θέλουνε να εξομοιώσουν τη φορολογία των ναυτικών με των στεριανών.
Να πεθαίνουμε αβοήθητοι στα πέρατα του κόσμου αφήνοντας τα παιδιά μας χωρίς μια σύνταξη. Αλλά ποιος ασχολείται με τους πολιτικούς; Ας πάνε στο διάβολο.

Γαλήνιες θάλασσες καπτα Δημήτρη στο μεγάλο ταξίδι που ξεκίνησες μόνος σου. Χωρίς έναν δικό σου άνθρωπο δίπλα σου να σου κλείσει τα μάτια.

Γιατί τελικά αυτός είναι ο ναυτικός.

Όσοι νιώσατε τα παραπάνω λόγια μπορείτε να βγάλετε τα δικά σας συμπεράσματα, άνθρωποι οι οποίοι ζούνε μόνοι, μακριά από τις οικογένειές τους,χάνουν τα καλύτερα χρόνια των παιδιών τους, χάνουν τη ζωή τους, την πατρίδα τους και το αποτέλεσμα όλων αυτών είναι να φορολογούνται πλέον σαν τους στεριανούς και το τραγικότερο να πάρουν και μικρότερη σύνταξη απ ότι θα πάρει ένας εργάτης στη στεριά…. Πραγματικά αυτά που θα μπορούσε να γράψει ο οποιοσδήποτε ναυτικός για τη ζωή του είναι τόσα πολλά, λίγοι όμως θα μπορέσουν να τα καταλάβουν και να τα ασπαστούν. Δεν ζητάει ο ναυτικός να τον λυπηθεί το κράτος, ζητάει απλά να σεβαστεί η πολιτεία το δύσκολο έργο που τελεί…

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ