Αρχική Ναυτική Εκπαίδευση Δηλώσεις Κουρουμπλή για αναβάθμιση της ναυτικής εκπαίδευσης

Δηλώσεις Κουρουμπλή για αναβάθμιση της ναυτικής εκπαίδευσης

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Αναβάθμιση : Όσα χρόνια και αν περάσουν όσοι υπουργοί και να αλλάξουν, το σίγουρο είναι ότι το βασικό μέλημα όλων είναι η αναβάθμιση της ναυτικής εκπαίδευσης μιας και η ελληνική ναυτιλία είναι πρώτη στον κόσμο. Ειμαι σίγουρος ότι αυτά τα λόγια τα ακούτε χρόνια τώρα και το αποτέλεσμα όλων των υπουργών μας ήταν το εντελώς αντίθετο, δηλαδή η υποβάθμιση των σχολών η μη κατηγοριοποίηση των πτυχίων και στα πιο τεχνικά θέματα τα ακατάλληλα κτήρια των σχολών μας κλπ. Σύμφωνα με τα παραπάνω ο νέος υπουργός ναυτιλίας έκανε με τη σειρά του κάποιες δηλώσεις που αφορούν την αναβάθμιση της εκπαίδευσης.

Στις πρωτοβουλίες

που θα ληφθούν για τη στήριξη και αναβάθμιση των σχολών της
ναυτικής εκπαίδευσης, αλλά και στους στρατηγικούς στόχους του υπουργείου Ναυτιλίας για το επόμενο διάστημα, αναφέρθηκε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Παναγιώτης Κουρουμπλής, εγκαινιάζοντας την αποκατάσταση της λειτουργίας των ομβρίων υδάτων και λυμάτων των εγκαταστάσεων της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού στον Ασπρόπυργο, αλλά και της πλήρους ανακαίνισης του αμφιθεάτρου της σχολής μηχανικών, με σύγχρονα οπτιακουστικά μέσα.

Και τα δύο έργα, αποτελούν χορηγία του Ναυτικού Επιμελητηρίου Ελλάδας αλλά και της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών. Ο κ. Κουρουμπλής, στην ομιλία του τόνισε, ότι το υπουργείο Ναυτιλίας φιλοδοξεί, μέσα από την αξιοποίηση πόρων να εξαντλήσει όλες τις δυνατότητες που υπάρχουν για την αναβάθμιση των σχολών ναυτικής εκπαίδευσης σε υποδομές και εξοπλισμό, είτε με ένταξή
τους στο περιφερειακό πρόγραμμα Αττικής, είτε σε περιφερειακά προγράμματα υπολοίπων περιφερειών, όπου υπάρχει στενή συνεργασία.

Είπε επίσης, ότι η συνεργασία με το ναυτικό επιμελητήριο, αλλά και με την Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών θα συνεχιστεί, προκειμένου και από εκεί να αντληθούν όποιες δυνατότητες.

«Στόχος μας είναι να συνεχίσουμε την παράδοση που έχει ο Έλληνας ναυτικός και ιδιαίτερα ο αξιωματικός, όπου είναι περιζήτητος στη διεθνή αγορά εργασίας» τόνισε και επανέλαβε ότι
τα επόμενα 10 χρόνια, σύμφωνα και με αναλύσεις, θα χρειαστούν παγκοσμίως πάνω από 150.000 στελέχη πρώτη γραμμής για τη ναυτιλία.

Σε αυτό σημείο συμπλήρωσε, ότι οι Έλληνες ναυτικοί θα πρέπει να έχουν προτεραιότητα και ότι αυτό θα συμβεί μόνο αν εξασφαλίσουμε υψηλές προδιαγραφές στην εκπαίδευση, που να
ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις ενός σύγχρονου πλοίου με υψηλή τεχνολογία.

πηγή: http://www.newsbeast.gr/

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ